Nasıl ruhen ve fiziken dinç kalıyorsunuz ?

veronikaolmekistiyor

Uzaklaştırıldı
İlk zamanlar İstanbul'un temposundan kaynaklandığını düşünüyordum ama yok. Bu başka bir şey. Son 6-7 aydır ; zor uyanıyorum, gün içinde enerjim sınırlı kalıyor. Servisle gelip giderken 30-40 dakikalık yol süresinde uyumaya bakıyorum. Evde zaten paso yatar pozisyondayım. İstanbul'u gezmek, daha hareketli olmak istiyorum ama buna ne vücudum el vermiyor. Dün tartıldım 82 kiloyum. Acaba bu kilo mevzusu yani sağlıksız beslenme mi beni böyle kıldı ? Ya da hayata başka bir yönden mi bakmam lazım. Bu fiziken yorgunluk nihayetinde ruhumu da işliyor. Ve pesimist bir hal almış durumdayım.

Sizler nasıl hayatın içinde enerjik kalıyorsunuz ? :s::T:

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
İstanbul'dan taşin

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
En az 5 yıl buradayım maalesef. :/
Şimdi sen ona ömründen gitmiş 10 yıl olarak bak

Bu kaosta yaşamak mümkün değil zaten
--
Mevsim sıcaklıklarından olabilir düzelir tatilin gelmiştir belki bir git gel rayına oturur enerjin

döngüsel

Don't give up!
Süper Mod
Meditasyon, mudralarla çalışmak ve nefes terapisi gibi içe yönelik çalışmalar iyi gelebilir. Deneyip hangisinin işe yaradığını görmek gerek. Günde 3-5 dk bile yeter, hatta yatarken bile hiç özel vakit ayırmadan yapılabilir.

Tabi tüm çalışmalarda olduğu gibi bunda da istikrar önemli. Diplerdeyken aklımıza geliyor genelde. Günlük hayatına içine alsak bu rutinleri, belki bu sorulara da gerek kalmayacak.

Aura

•paeonia•
Özel Üye
Kalamıyoruz..

veronikaolmekistiyor

Uzaklaştırıldı
Şimdi sen ona ömründen gitmiş 10 yıl olarak bak

Bu kaosta yaşamak mümkün değil zaten
--
Mevsim sıcaklıklarından olabilir düzelir tatilin gelmiştir belki bir git gel rayına oturur enerjin

Olabilir. İstanbul'un kendine has kuralları yapısı var. Ayak uydurmam zaman alacak gibi.
Temmuz sonunda kariyer anlamında tamamlıyorum kendimi. Sosyalleşmeye ağırlık vereceğim. Üniversiteden arkadaşlarla buluşmalar, halı saha maçları, İstanbul gzmeleri vs. Belki daha iyi olurum.

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Olabilir. İstanbul'un kendine has kuralları yapısı var. Ayak uydurmam zaman alacak gibi.
Temmuz sonunda kariyer anlamında tamamlıyorum kendimi. Sosyalleşmeye ağırlık vereceğim. Üniversiteden arkadaşlarla buluşmalar, halı saha maçları, İstanbul gzmeleri vs. Belki daha iyi olurum.
Yaz bitmeden tadını çıkart
İstanbul her mevsim çok güzel ama
Yazın daha tenha oluyor

veronikaolmekistiyor

Uzaklaştırıldı
Meditasyon, mudralarla çalışmak ve nefes terapisi gibi içe yönelik çalışmalar iyi gelebilir. Deneyip hangisinin işe yaradığını görmek gerek. Günde 3-5 dk bile yeter, hatta yatarken bile hiç özel vakit ayırmadan yapılabilir.

Tabi tüm çalışmalarda olduğu gibi bunda da istikrar önemli. Diplerdeyken aklımıza geliyor genelde. Günlük hayatına içine alsak bu rutinleri, belki bu sorulara da gerek kalmayacak.
Kendime zaman ayırmadığım aşikar. Belki biraz sakin kalarak biraz soluklanmam gerekiyor. Hele ki yoğun bir yapılandırma sürecinden geçmişken.

veronikaolmekistiyor

Uzaklaştırıldı
Yaz bitmeden tadını çıkart
İstanbul her mevsim çok güzel ama
Yazın daha tenha oluyor
Şu nemden nefes almam şartıyla. Çok nemli. Ama kafam berraklaşıyor ay sonunda. Derin bir nefes alıyorum. Misyonumu tamamlıyorum. Sabırsızlıkla Ağustos ayını bekliyorum.

Lotus

Özel Üye
Platin Üye
Son 6 ayım benimde öyle. Ruhen ve fiziken çok yorgun hissediyorum. Yavaş. Çökmüş. Dipte. Kendime ayırdığım zamanlarla toplamaya çalışıyorum. Bisiklet sürmeyi, sürdükten sonra toprakta esneme yapmayı, geceleri hafif yürüyüş ve dışardaki hayatı dinlemeye çalışıyorum. Haftanın bir yada iki günü biri ile zaman geçirmek. Biraz daha topluyor. Birde kişisel bakım yaptırmak 🤭 sonrasında enerjik hissettiriyor. @döngüsel in dediği gibi istikrar olursa verim alabiliyorsun. Yoksa anlık oluyor.

Aura

•paeonia•
Özel Üye
Sabırsızlıkla Ağustos ayını bekliyor olman bir şeylerin hala heyecanı var demektir, yani bu halin geçici demektir bence.
Yoğun bir tempo ile çalıştı isen onun birikmişliği vardır, bir de taşınma vs anladığım kadarı ile.
Çok normal böyle olman.
Biraz bu halde takıl, dinlenmeye çalış. Çokta kötü bir şey değil, insan hep aktif ve sosyal olacak diye bir kural yok ki. Arada yalnızlaşmak iyidir hatta, tabi bunu kalıcı hale getirmemelisin.

Sonrasında güzel bir tatil ve arkadaş çevresi sana gereken enerjiyi verecektir.

İyi olman dileğiyle.

veronikaolmekistiyor

Uzaklaştırıldı
Son 6 ayım benimde öyle. Ruhen ve fiziken çok yorgun hissediyorum. Yavaş. Çökmüş. Dipte. Kendime ayırdığım zamanlarla toplamaya çalışıyorum. Bisiklet sürmeyi, sürdükten sonra toprakta esneme yapmayı, geceleri hafif yürüyüş ve dışardaki hayatı dinlemeye çalışıyorum. Haftanın bir yada iki günü biri ile zaman geçirmek. Biraz daha topluyor. Birde kişisel bakım yaptırmak 🤭 sonrasında enerjik hissettiriyor. @döngüsel in dediği gibi istikrar olursa verim alabiliyorsun. Yoksa anlık oluyor.

Bisiklet sürmeye çalışsam kesin araba çarpar :D Ama kendime zaman ayırmayı, sosyalleşmeyi ihmal etmemem gerekiyor. Mental anlamda kendimi beslediğimde çıkar yolu bulurum gibi. Ağustosu iple çekiyorum.

veronikaolmekistiyor

Uzaklaştırıldı
Sabırsızlıkla Ağustos ayını bekliyor olman bir şeylerin hala heyecanı var demektir, yani bu halin geçici demektir bence.
Yoğun bir tempo ile çalıştı isen onun birikmişliği vardır, bir de taşınma vs anladığım kadarı ile.
Çok normal böyle olman.
Biraz bu halde takıl, dinlenmeye çalış. Çokta kötü bir şey değil, insan hep aktif ve sosyal olacak diye bir kural yok ki. Arada yalnızlaşmak iyidir hatta, tabi bunu kalıcı hale getirmemelisin.

Sonrasında güzel bir tatil ve arkadaş çevresi sana gereken enerjiyi verecektir.

İyi olman dileğiyle.
Güzel temenniler için teşekkür ederim. Soluklanmak iyi gelecek anladığım kadarıyla. Şu önümdeki meseleleri de halledeyim. Buraya güzel şeyler yazarız. :)

Üst Alt