Malzemeler:
- 1 bardak taze sıkılmış armut suyu
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 3/4 bardak bal
- ¼ bardak şeker
- Taze biberiye
- Taze zencefil ( soyulmuş ve doğranmış)
- Küçük bir muskat cevizi
- Buz
- Soda
Armut suyu, limon suyu, bal, şeker, biberiye, zencefil ve kavrulmuş muskat cevizini orta ateşte bir tencereye koyun. Düşük ısıda beş dakika kaynatın ve şeker çözülene kadar karıştırın. Ocaktan alın ve yarım saat bekletin. Şurubu ince gözenekli bir süzgeçten geçirip katı parçaları ayırın. Şurubu tamamen soğutun. Servis etmeden önce bardakların yarısını buzla doldurun ve 3 çorba kaşığı şurubunuzdan ekleyin. Sodayı da ekledikten sonra karıştırın. Daha tatlı veya daha güçlü bir tat için daha fazla şurup ekleyin.