- Katılım
- 7 Eki 2022
- Mesajlar
- 14,552
- Tepki puanı
- 4,335
- Puanları
- 113
- Yaş
- 35
- Konum
- Kocam köylü
- Cinsiyet
- Kadın
Keten Tohumu Faydaları
Keten Tohumu Nasıl Yenir?
Keten tohumunun günde 1-2 tatlı kaşığı tüketilmesi önerilir.
1.Keten tohumu genellikle yoğurdun içerisine eklenerek tüketilir. Özellikle probiyotik yoğurt ile karıştırıldığında oldukça faydalı bir besindir. Diyet listelerine de uygundur. İsteğe göre yoğurdun içerisine farklı meyveler katarak tadını lezzetlendirebilirsiniz.
2.Tohumlar 10 dakika ılık suda veya 2 saat soğuk suda bekletilir. Ardından filizlenir ve bu şekilde tüketilir. Keten tohumunu filizlendirmek fitik asidi çıkarır ve mineral emilimini arttırır.
3.Keten tohumu, kekik, biberiye, fesleğen ve kapya biberi ile bir araya getirilerek kraker yapımında kullanılabilir.
4.Salatalarınız ve smoothie'lerinize ekleyebilirsiniz.
Dip not: Beslenme uzmanları keten tohumunun öğütülmüş halini sindirimi daha kolay olduğu için önermektedir. Öğütülmemiş keten tohumları bağırsaklara da öğütülmemiş olarak gideceği için vücut tüm besin değerlerinden faydalanamaz. Öğütülmüş keten tohumu aktarlarda kolayca bulunabilir ya da tane hali kahve öğütücüsünde kolayca öğütülebilir.
- B, E vitamini, magnezyum, demir ve potasyum bakımından zengindir.
- Kemik sağlığının gelişmesine yardımcı olur.
- Sinir sağlığını korur.
- Kan şekerini dengede tuttuğu için hem diyet programlarında, hem de diyabet menülerinde yerini alır.
- Yüksek oranda lif içerir. Bu özelliği ile uzun süre tokluk hissi verir.
- Keten tohumu, meme kanseri riskini düşürür.
- Kötü kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur.
- Sivilcelerin azalmasını sağlar. İltihaplı cilt alanlarının tedavisinde etkilidir.
- Başta kabızlık olmak üzere diğer sindirim sorunlarına da iyi gelir.
- Bağırsakların sağlıklı çalışmasına yardımcı olur.
- Enflamasyonla mücadeleye destek olur.
Keten Tohumu Zayıflatır mı?
- Lif açısından oldukça zengin bir besindir. Lifler, uzun sürede sindirildiğinden tokluk süresini uzatabilir. Ayrıca kan şekerini dengede tutma özelliği vücudunuzun gereksiz yere insülin salgılamasının önüne geçer. Böylece yaşayabileceğiniz tatlı isteklerini minimuma indirerek keten tohumu ile zayıflama etkisinden faydalanabilirsiniz.
- Özellikle obez bireylerin tokluk hormonunu arttırdığı ortaya çıkmıştır.
- Keten tohumu metabolizma hızınızı artırarak gün içerisinde daha fazla kalori yakmanıza yardımcı olabilir.
Keten Tohumu Nasıl Yenir?
Keten tohumunun günde 1-2 tatlı kaşığı tüketilmesi önerilir.
1.Keten tohumu genellikle yoğurdun içerisine eklenerek tüketilir. Özellikle probiyotik yoğurt ile karıştırıldığında oldukça faydalı bir besindir. Diyet listelerine de uygundur. İsteğe göre yoğurdun içerisine farklı meyveler katarak tadını lezzetlendirebilirsiniz.
2.Tohumlar 10 dakika ılık suda veya 2 saat soğuk suda bekletilir. Ardından filizlenir ve bu şekilde tüketilir. Keten tohumunu filizlendirmek fitik asidi çıkarır ve mineral emilimini arttırır.
3.Keten tohumu, kekik, biberiye, fesleğen ve kapya biberi ile bir araya getirilerek kraker yapımında kullanılabilir.
4.Salatalarınız ve smoothie'lerinize ekleyebilirsiniz.
Dip not: Beslenme uzmanları keten tohumunun öğütülmüş halini sindirimi daha kolay olduğu için önermektedir. Öğütülmemiş keten tohumları bağırsaklara da öğütülmemiş olarak gideceği için vücut tüm besin değerlerinden faydalanamaz. Öğütülmüş keten tohumu aktarlarda kolayca bulunabilir ya da tane hali kahve öğütücüsünde kolayca öğütülebilir.