Kerebiç Kurabiye (Antep Usulü) Tarifi'nin Malzemeleri
1 paket margarin yada tereyağ (250 gr)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
4-5 su bardağı un (500 gr)
Yarım paket kabartma tozu
İç harcı için:
200 gr (1 su bardağı) dövülmüş antep fıstıgı
veya 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz ve 1 tatlı kaşığı tarçın karışımı
Kerebiç Kurabiye (Antep Usulü) Tarifi'nin Yapılışı
Öncelikle oda ısısındaki margarinle diğer malzemeler karıştırılıp hamur yoğurulur.
Kabartma tozunu çok atarsanız kurabiyenin pişerken şekli bozulur.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
Hamuru 5 dk dinlendirin.
Sona bezelere ayrın. Benim hamurdan 28 beze cıktı.
Bezeleri içli köfte yapar gibi açın içine fıstık veya cevizli tarçınlı karışımdan 2 tatlı kaşığı koyup kapatın.
1 paket margarin yada tereyağ (250 gr)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
4-5 su bardağı un (500 gr)
Yarım paket kabartma tozu
İç harcı için:
200 gr (1 su bardağı) dövülmüş antep fıstıgı
veya 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz ve 1 tatlı kaşığı tarçın karışımı
Kerebiç Kurabiye (Antep Usulü) Tarifi'nin Yapılışı
Öncelikle oda ısısındaki margarinle diğer malzemeler karıştırılıp hamur yoğurulur.
Kabartma tozunu çok atarsanız kurabiyenin pişerken şekli bozulur.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
Hamuru 5 dk dinlendirin.
Sona bezelere ayrın. Benim hamurdan 28 beze cıktı.
Bezeleri içli köfte yapar gibi açın içine fıstık veya cevizli tarçınlı karışımdan 2 tatlı kaşığı koyup kapatın.