Kaymak Dolması Tarifi

Fluffy

🐼
Elmas Üye
Katılım
28 Şub 2023
Mesajlar
21,243
Çözümler
1
Tepki puanı
2,957
Puanları
113
Yaş
34
Konum
Miuw
Cinsiyet
Kadın
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
1 poşet krem şanti
2 paket hindistan cevizi
Antep fıstığı yada fındık
1 su bardağı süt


Sütün içerisine un ve şekeri ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. Daha sonra ocaktan almadan önce içerisinde tereyağı ve vanilyayı ilave edin.

Ardından dikdörtgen cam tepsinin üzerine bol hindistan cevizi serpin. Üzerine ise muhallebiyi dökün.

Muhallebi soğumaya bırakınca sütle kremşantiyi hazırlayın ve muhallebinin üzerine dökün.

Bu şekilde buz dolabının içerisinde bir gece boyunca bekletin.

Beklettiğiniz tatlıyı güzelce dilimlere ayırarak sarın.

En orta kısmına antep fıstığı yerleştirerek servis edebilirsiniz.
 
Üst Alt