İslamiyet sadece Arap'lara gönderilmiş bir din olabilir mi?

İslamiyet'in ve Kur'an'ın evrensel olduğu söylenir. Ama iş Kur'an'ı kendi dilimizde okumaya geldiği zaman bir sürü pürüzle karşılaşırız. Sözlüğü elimizden bırakmamamız gerekir. Çünkü bir sürü Arapça kelime olduğu gibi yazılmıştır. Bunun nedeni de Arapçanın çok süslü bir dil olduğu söylenerek açıklanır. Ama Allah anlatmak istediklerini çok yalın, her dile çevirilebilecek bir şekilde anlatamaz mıydı? Tanrıların çok kudretli olduğunu düşünürsek Allah'ın da bunu yapabilecek gücü pekâlâ vardır. Peki neden bunu yapmak istemedi? Neden herkesi sorumlu tuttuğu kitabı herkesin rahatça anlaması yerine herkesi Araplara ve Arapçaya mahkûm kıldı?

Biraz daha düşündüğümüz zaman aslında Allah'ın Araplara bir ödül verdiğini görebiliriz. Çünkü herkesin sorumlu olduğu kitabı kendi dillerinde okuyorlar, daha iyi anlayabiliyorlar ve ayrıca kitabı okuma konusunda hiç kimseye ve hiç bir dili öğrenmeye mecbur değiller. Aynı zamanda İslamiyet sayesinde dini turizmden de hatrı sayılır gelir elde ediyorlar.

Peygamberler azmış toplumlara gönderilmiyor muydu? Araplar azgınlıklarının ödüllerini almış görünüyorlar.

uchiha

Haybeden..
Platin Üye
bütün forum imana gelecek xhfbd xhdhdhd

• Haha
Tepkiler: CaT

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Bu konuyu yeni görüyorum dün gece cevapladığım konu ile benzeştiği için tekrar açiklama yapmayım

AsteriX

DJ
Yani dil karmaşası yaşamayalım diye her millete kendi dilinde mi Kur'an indirilmeliydi diyorsunuz 😅

De-Niro

Bronz Üye
Arapca kelime haznesi ile oldukca zengin bir dil.Bir dusunur,sayet Kuran yazilmasaydi,baska bir ile yazilsaydi buna en yakin dilin Fransizca oldugunu soylemisti.Ne derece dogru/yanlis tartisilir.Fakat anlamak icin gunumuz de dil'in pek bir onemi yok artik.Bu tartismalar cok eski de kaldi.

pumpkin

kabaktan dönenin kaşığı kırılsın
Elmas Üye
ırkçılık yapmak istemiyorum ama yüce rabbim bence bilale anlatır gibi anlatmış ama anlamayan anlamıyor yine de.. ayrıca onların sevap pointiyle benimkinin de aynı olduğunu düşünmüyorum .s.s
ben yeni okumaya başladım, bakaradayım daha. yahudilere biraz şeapılmış, ilerleyen konularda öğreneceklerimi merakla bekliyorum.
dil çok da önemli değil yaa anlamayan yine anlamıyo. bkz: bilal

demeter

Uzaklaştırıldı
Bayılacagım.

Üst Alt