Hindistan cevizi unu
Gluten içermeyen Hindistan cevizi unu, kurutulmuş Hindistan cevizi etinin yumuşak, ince bir toz haline getirilmesiyle elde edilen tahıl ve glüten içermeyen bir un çeşididir. Kek, kurabiye ve kreplerde kullanılabilir.
Tahıldan elde edilen un çeşitlerine kıyasla önemli miktarda yağ içerir. Bu yağ esas olarak doymuş yağ sınıfına giren, öte yandan iltihabı azaltmaya yaradığı ve sağlıklı metabolizmayı desteklediği söylenen orta zincirli yağ asitlerinden (MCT) oluşur. Tartışmalı olmasına rağmen, hindistancevizinin içerdiği doymuş yağ belli bir sınırda kullanıldığında kızarmış et veya işlenmiş etlerin içerdiği doymuş yağlara kıyasla daha sağlıklı şekilde bünyenize fayda sağlayabilir. Hindistan cevizi ununun antioksidan bakımından zengin ve antimikrobiyal özellikli olduğunu gösteren çalışmalar bulunmaktadır. Yağ asitlerinin yanı sıra protein, potasyum, demir ve lif de içerir.
Hindistan cevizi ununu keklerde, krep ve kurabiyelerde kullanırken tarifte un için verilen ölçünün ¼'ünü Hindistan cevizi unu, diğer ölçüyü başka bir un çeşidine yer vererek ilk denemenizi yapabilirsiniz. Diğer unlara göre daha fazla sıvıya ihtiyaç duyar. 30 gram un başına 1 yumurta eklemeniz gerekebilir.
Gluten içermeyen Hindistan cevizi unu, kurutulmuş Hindistan cevizi etinin yumuşak, ince bir toz haline getirilmesiyle elde edilen tahıl ve glüten içermeyen bir un çeşididir. Kek, kurabiye ve kreplerde kullanılabilir.
Tahıldan elde edilen un çeşitlerine kıyasla önemli miktarda yağ içerir. Bu yağ esas olarak doymuş yağ sınıfına giren, öte yandan iltihabı azaltmaya yaradığı ve sağlıklı metabolizmayı desteklediği söylenen orta zincirli yağ asitlerinden (MCT) oluşur. Tartışmalı olmasına rağmen, hindistancevizinin içerdiği doymuş yağ belli bir sınırda kullanıldığında kızarmış et veya işlenmiş etlerin içerdiği doymuş yağlara kıyasla daha sağlıklı şekilde bünyenize fayda sağlayabilir. Hindistan cevizi ununun antioksidan bakımından zengin ve antimikrobiyal özellikli olduğunu gösteren çalışmalar bulunmaktadır. Yağ asitlerinin yanı sıra protein, potasyum, demir ve lif de içerir.

Hindistan cevizi ununu keklerde, krep ve kurabiyelerde kullanırken tarifte un için verilen ölçünün ¼'ünü Hindistan cevizi unu, diğer ölçüyü başka bir un çeşidine yer vererek ilk denemenizi yapabilirsiniz. Diğer unlara göre daha fazla sıvıya ihtiyaç duyar. 30 gram un başına 1 yumurta eklemeniz gerekebilir.