Malzeme (4 Kişilik)
450g hindi kıyması
40g doğranmış soğan
5g ince kıyılmış taze kişniş yaprağı
½ misket limonunun suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
½ tatlı kaşığı acı biber
¼ tatlı kaşığı sarımsak tozu
¼ tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı Hindistancevizi yağı ya da sarı yağ
Deniz tuzu
Marul yaprakları
Üstüne (Tercihen)
Dilim domates
Dilim kırmızı soğan
Guakamole
Hazırlanışı
1. Hindiyi, soğanı, kişnişi, limonu, kimyonu, acıbiberi, sarımsağı ve karabiberi büyük bir kapta yoğurun. Harçtan 4 köfte yapın.
2. Hindistancevizi yağını büyük bir kızartma tavasında orta ateşte eritin. Köftelerin iki yanını da tuzla tatlandırıp ortalarındaki pembelik gidene kadar her bir yanını 5-6 dakika pişirin.
3. Burgerleri sıcak olarak marul yapraklarına sarıp üstüne tercih ettiğiniz malzemelerden ekleyin.
Kişi Başına Makrolar
Kalori: 560, Yağ: 42g, Karbo: 19g, Protein: 35g
450g hindi kıyması
40g doğranmış soğan
5g ince kıyılmış taze kişniş yaprağı
½ misket limonunun suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
½ tatlı kaşığı acı biber
¼ tatlı kaşığı sarımsak tozu
¼ tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı Hindistancevizi yağı ya da sarı yağ
Deniz tuzu
Marul yaprakları
Üstüne (Tercihen)
Dilim domates
Dilim kırmızı soğan
Guakamole
Hazırlanışı
1. Hindiyi, soğanı, kişnişi, limonu, kimyonu, acıbiberi, sarımsağı ve karabiberi büyük bir kapta yoğurun. Harçtan 4 köfte yapın.
2. Hindistancevizi yağını büyük bir kızartma tavasında orta ateşte eritin. Köftelerin iki yanını da tuzla tatlandırıp ortalarındaki pembelik gidene kadar her bir yanını 5-6 dakika pişirin.
3. Burgerleri sıcak olarak marul yapraklarına sarıp üstüne tercih ettiğiniz malzemelerden ekleyin.
Kişi Başına Makrolar
Kalori: 560, Yağ: 42g, Karbo: 19g, Protein: 35g