Gravy soslu tavuk

Raison Detre

- . -
Altın Üye
Katılım
27 Haz 2020
Mesajlar
3,764
Tepki puanı
1,292
Puanları
113
Konum
beriler
Cinsiyet
Erkek

Malzemeler:​

  • 4 adet tavuk göğsü (veya but, nasıl seviyorsan)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı tavuk suyu (evde yoksa hazır bulyon kullanabilirsin)
  • 1/2 su bardağı süt veya krema
  • Tuz ve karabiber (damak zevkine göre)
  • 1 tatlı kaşığı soya sosu (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu (isteğe bağlı)

Hazırlık Aşamaları:​

  1. Tavukları Hazırlama: Tavukları tuz ve karabiberle iyice ov. Dilersen sarımsak tozu da ekleyebilirsin. Tavuk göğüslerini bir tavada az miktar yağla kızart ya da fırında pişir. Altın rengini aldıklarında pişmişlerdir.
  2. Gravy Sosu Yapma:
    • Tereyağını küçük bir sos tenceresinde erit.
    • Unu ekleyip kısık ateşte kavur. Renk hafif altın sarısına dönene kadar kavurmaya devam et.
    • Tavuk suyunu yavaşça ekleyerek çırpıcıyla sürekli karıştır. Topaklanmasını önlemek için sürekli çırp.
    • Sütü veya kremayı ekleyip kıvamını ayarlayın. Sosun koyulaşması için 5-10 dakika kadar kısık ateşte kaynat.
    • İsteğe bağlı olarak soya sosu ekleyebilirsin, bu sosun lezzetini derinleştirir.
  3. Birleştirme: Tavukları bir servis tabağına al, üzerine bolca gravy sos dök ve yanında püre ya da pilavla servis et.
Afiyet olsun! 👨‍🍳
 

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Katılım
9 Ocak 2020
Mesajlar
46,405
Çözümler
4
Tepki puanı
13,593
Puanları
113
Konum
.
Cinsiyet
Kadın
Göğüs hiç sevemiyorum ya ağzımda büyüyor lastik gibi ne yaparsan yap o göğüs hoş olmuyor 🚬 unlu soslar iyi kavrulmadığında gelen o çiğ tat ...

Tarifin güzel ellerine sağlık @Raison Detre
 
Üst Alt