Dana veya kuzu yüreği ile hazırlanan bu yemek, güveç kaplarında pişirilir. Kişi sayısına göre küçük veya büyük güveçler tercih edilebilir. Etin yanına biber ve domatese ek olarak, patates, mantar gibi malzemeler de ekleyebilirsiniz.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Malzemeler
1 adet dana yürek veya 4-5 adet kuzu yürek
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet acı sivri biber (Doğranmış)
1 adet çarliston biber (Doğranmış)
2 adet domates (Küp doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
Nasıl Yapılır
Temizlenmiş yüreği 15-20 dakika soğuk suda bekletin. Daha sonra yıkayıp küp şeklinde doğrayın.
Tereyağını bir tavada eritin ve yürek etini ekleyip sürekli karıştırarak yaklaşık 5 dakika pişirin. Biber ile domatesi ilave edip domates suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
Son olarak tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Ardından bir güveç kabına aktarın ve önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında yaklaşık 20 dakika daha pişirin.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Malzemeler
1 adet dana yürek veya 4-5 adet kuzu yürek
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet acı sivri biber (Doğranmış)
1 adet çarliston biber (Doğranmış)
2 adet domates (Küp doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
Nasıl Yapılır
Temizlenmiş yüreği 15-20 dakika soğuk suda bekletin. Daha sonra yıkayıp küp şeklinde doğrayın.
Tereyağını bir tavada eritin ve yürek etini ekleyip sürekli karıştırarak yaklaşık 5 dakika pişirin. Biber ile domatesi ilave edip domates suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
Son olarak tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Ardından bir güveç kabına aktarın ve önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında yaklaşık 20 dakika daha pişirin.