Alalım cevapları
Ne güzel ya. Keşke şöyle olabilsem… 😍Bana sacma gelen seyleri aninda YOK ettigim icin bilemedim.
Sonucta ii hissettigim bir yer olmasi gerek.
sadeligi seviyorum , Dekor bile ne kadar az o kadar iyi : )
Ne güzel ya. Keşke şöyle olabilsem… 😍
O kadar olsun zaten 😊Gereksiz herseyi yok ediyorum : )
ama bazi seylere karsi zaafliyim ; ) onlarda Allahtan acikta duran objeler degil.
Aman o şunun hatırası bu bunun bilmem nesi diye her yer gereksiz şeyle dolu.
Konmari metodu diye bir şey vardı. Kesin duymuş veya uygulamışsındır. Bir ara onu yapayım dedim. Söylediğin gibi, 1 senedir kullanılmayan, bakınca kullanınca bana iyi hissettirmeyen şeylerden kurtuluyorsun. Katlama, organizasyon teknikleri vs.18 ile 24 yas arasi bu huy bende de vardi .
Nasil olduysa , sanirim bir arkadasimdan etkilenmis olucam ki : ) gereksiz seyleri ayirmaya basladim.
Kimilerine hediye ettim , bazi esyalari yardima muhtaclara felan vs derken bosaldikca rahatlamaya basladim .
Simdi ayiklarken bakiyorum , 12 ay boyunca kullanmadigim birsey varsa, gereksizdir o diye ayiriyorum.
Ve öyle bir rahatlik geldi ki , Düzen takintim var. Dolap kapagini actigimda bile esyalarimi düzenli görmem gerekiyor.
Tabi bu tek yasayinca daha kolay oluyor.
Senin dedigin gibi isin icinde baska biri olunca zor olabiliyor : )
Benim kardesim bir süredir bende kaliyor. Onunla alakali hersey onun odasinda kalir : ) he bak ama arada mesela kupalari var kardesimin cekmenin mutfakta sacma sapan. Insan bunu neden severki diyorum ve yinede orada birakiyorum : ) ama cekmece icinde : )
Mutfak tezgahimin üstüne kahve makinesi ve kettle haric mesela bir esya birakmayi sevmiyorum : ) buda aslinda takinti ama degistiremiyorum.
Konmari metodu diye bir şey vardı. Kesin duymuş veya uygulamışsındır.
Söylediğin gibi, 1 senedir kullanılmayan, bakınca kullanınca bana iyi hissettirmeyen şeylerden kurtuluyorsun.
arabama konulanlar var.
Ama bu konuda sınırlarımı çizemedim maalesef.
Maşallah ya pırıl pırıl bir ev canlandı gözümde 😍
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Forumsal.org adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur. Forumsal.org hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri Bize Ulaşın linkimizden veya info@forumsal.org mail adresinden bize ulabilirsiniz. Bize ulaşıldıktan en geç 3 (üç) gün içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek, gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.