Soru Evinizdeki En Saçma Obje

Cherry

Elmas Üye
Bana sacma gelen seyleri aninda YOK ettigim icin bilemedim.
Sonucta ii hissettigim bir yer olmasi gerek.
sadeligi seviyorum , Dekor bile ne kadar az o kadar iyi : )

KahKaha

Gümüş Üye
Kadın
IMG-8281.jpg

Ne olduğunu anlatamazdım ama saçma şey işte.
Annem tarafından benim de bulunduğum bir arkadaşımın düğününden alınıp benim evime getirildi kendisi.

KahKaha

Gümüş Üye
Kadın
Gereksiz herseyi yok ediyorum : )

ama bazi seylere karsi zaafliyim ; ) onlarda Allahtan acikta duran objeler degil.
O kadar olsun zaten 😊
Ben çöpçü gibiyim. Aman o şunun hatırası bu bunun bilmem nesi diye her yer gereksiz şeyle dolu. Kafamın içi gibi 😂

Geçen gün annemle aramda geçen diyaloğu duysaydın keşke… Yıllar önce, annem çoğunlukla benim yanımda kalırken, sevmediğimi söylediğim halde ben seviyorum dediği için kullanmaya devam ettiğim bir çaydanlık vardı. İki hafta öncesine kadar o çaydanlık hala bende ve kullanılıyordu. İki hafta önce yine bendeyken çaydanlığı ocakta unutmuş, çaydanlık yanmış tabii. Fakat başka sorunumuz yokmuş gibi buna üzülüp dertleniyor. Nolcak, kireçleri temizlenmiş oldu işte falan diyorum ama söyleniyor da söyleniyor. Var böyle gereksiz dertlenme huyu. Dayanamayıp, “Ben o çaydanlığı kullanmayı sevmiyorum zaten, iyi oldu. Boş ver” dedim. Önce bir şaşırdı… Haklı aslında sevmediğin bir şey evinde senelerce durmaz. “Kızım atsana o zaman” dedi. Bu sefer de ben şaşırdım. “E sen seviyorsun vs” diye saçmaladım ama insanların sevmedikleri şeylerden kurtulmak gibi bir hakları olduğunu ben de çözeceğim yakında 😁

Cherry

Elmas Üye
Aman o şunun hatırası bu bunun bilmem nesi diye her yer gereksiz şeyle dolu.

18 ile 24 yas arasi bu huy bende de vardi .
Nasil olduysa , sanirim bir arkadasimdan etkilenmis olucam ki : ) gereksiz seyleri ayirmaya basladim.
Kimilerine hediye ettim , bazi esyalari yardima muhtaclara felan vs derken bosaldikca rahatlamaya basladim .

Simdi ayiklarken bakiyorum , 12 ay boyunca kullanmadigim birsey varsa, gereksizdir o diye ayiriyorum.

Ve öyle bir rahatlik geldi ki , Düzen takintim var. Dolap kapagini actigimda bile esyalarimi düzenli görmem gerekiyor.
Tabi bu tek yasayinca daha kolay oluyor.

Senin dedigin gibi isin icinde baska biri olunca zor olabiliyor : )

Benim kardesim bir süredir bende kaliyor. Onunla alakali hersey onun odasinda kalir : ) he bak ama arada mesela kupalari var kardesimin cekmenin mutfakta sacma sapan. Insan bunu neden severki diyorum ve yinede orada birakiyorum : ) ama cekmece icinde : )

Mutfak tezgahimin üstüne kahve makinesi ve kettle haric mesela bir esya birakmayi sevmiyorum : ) buda aslinda takinti ama degistiremiyorum.

KahKaha

Gümüş Üye
Kadın
18 ile 24 yas arasi bu huy bende de vardi .
Nasil olduysa , sanirim bir arkadasimdan etkilenmis olucam ki : ) gereksiz seyleri ayirmaya basladim.
Kimilerine hediye ettim , bazi esyalari yardima muhtaclara felan vs derken bosaldikca rahatlamaya basladim .

Simdi ayiklarken bakiyorum , 12 ay boyunca kullanmadigim birsey varsa, gereksizdir o diye ayiriyorum.

Ve öyle bir rahatlik geldi ki , Düzen takintim var. Dolap kapagini actigimda bile esyalarimi düzenli görmem gerekiyor.
Tabi bu tek yasayinca daha kolay oluyor.

Senin dedigin gibi isin icinde baska biri olunca zor olabiliyor : )

Benim kardesim bir süredir bende kaliyor. Onunla alakali hersey onun odasinda kalir : ) he bak ama arada mesela kupalari var kardesimin cekmenin mutfakta sacma sapan. Insan bunu neden severki diyorum ve yinede orada birakiyorum : ) ama cekmece icinde : )

Mutfak tezgahimin üstüne kahve makinesi ve kettle haric mesela bir esya birakmayi sevmiyorum : ) buda aslinda takinti ama degistiremiyorum.
Konmari metodu diye bir şey vardı. Kesin duymuş veya uygulamışsındır. Bir ara onu yapayım dedim. Söylediğin gibi, 1 senedir kullanılmayan, bakınca kullanınca bana iyi hissettirmeyen şeylerden kurtuluyorsun. Katlama, organizasyon teknikleri vs.
Sadece dolabımda uygulamaya başladım, annem giyecek bir şeyin kalmadı deyip, sen şunları bana ver, diğerlerini bağışlarsın vs diye diye bitirdi beni. 😁

Kardeşimin lego koleksiyonunun bir kısmı bende. Bu sabah annemlerden kendi evime gelirken “bunu senin evine götür, orda duysun, ablana gideceklerin paketi var orda” diye arabama konulanlar var.

Komik olan kısmı, ben 18 yaşından ber ailemden ayrı yaşıyorum. Ama bu konuda sınırlarımı çizemedim maalesef. Olcak olcak, bir gün o da olacak 😂
“Alın ulen döküntülerinizi, yoksa yakacağım bu evi” diyerek de olsa olacak. İnanıyorum 😁

Ayrıca… Maşallah ya pırıl pırıl bir ev canlandı gözümde 😍
Çok imrendim 🤗

Eru

Platin Üye
Ben hala mutfak tezgahının altında konumlanan çamaşır makinasına alışamadım siz ne diyosunuz yav. A:DA

Cherry

Elmas Üye
Konmari metodu diye bir şey vardı. Kesin duymuş veya uygulamışsındır.

evet bence onu duymayan kalmadi : ) ama IKEA PAX dolaplarim benim icin en büyük cözüm oldu bu konuda : )
Konmari konusunda , benim kendi hayat stilime uygun seyleri aldim diyebilirim : )
Söylediğin gibi, 1 senedir kullanılmayan, bakınca kullanınca bana iyi hissettirmeyen şeylerden kurtuluyorsun.

denemelisin : ) ferahliyorsun cünkü .

arabama konulanlar var.

cildirmalik durum : ) arabamda da o düzen olmassa rahatsiz oluyorum : )
Ama bu konuda sınırlarımı çizemedim maalesef.

kültür olarak ; ) öyle sanirim biraz da . Bence anneyi kirmaya degmez : )

Maşallah ya pırıl pırıl bir ev canlandı gözümde 😍

Seni seviyorum : *

Evet ama fazla takinti da ii degil tabi ; ) Daginikligi ve düzensizligi sevmiyorum ..
Cok calistigim icin de bazen yetisemiyorum ama yinede bir sekilde hallediyorum .

Mesela evde kendim yemek pisirmeyi seviyorum ve taze pismis yemek yemegi de. Disaridan yiyemiyorum göremiyorumda artik.
Dondurucuya mesela pratik seyler hazirlayip , günlük pisirmek icin güzel oluyor.
O gibi seyler icin bir sürü vaktimi aliyor ama sonrasina degiyor.

Mesele Kiyma al 5 kilo , köfte yap , Köfteleri diz ve canin istediginde sabah evdem cikarken cikar, gelince direk kizart gibi : )

Cok calistigim icin cogu islerim aninda ve pratik olmasi da gerekiyor.

KahKaha

Gümüş Üye
Kadın
Ben de seni seviyorum 😘
Çok çalışınca bir düzen oturtmak ihtiyaç oluyor. Hayatı öyle kolaylaştırıyor insan.

Senin de dediğin gibi, anneyi üzmeye değmeyecek şeyler. Ve kendini üzmeye de değmeyecek şeyler 🤗 Bir aralar ben de takıntılıydım @Cherryciğim. Seni az biraz anlıyorum 🤣

Üst Alt