Evdeki Sineklerden Nasıl Kurtulurum?

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Sineklikler Takılmalı
Havaların ısınmasıyla beraber çoğalan sineklerin eve girmesini engellemek için camlara ve balkon kapılarına sineklikler yaptırabilirsiniz. Takıp çıkartılabilen sineklikleri, kış aylarında çıkartıp kaldırabilirsiniz. Kapılara ve camlara açılıp kapanabilen modelde sineklikler yaptırılarak sineklerden evinizi koruyabilirsiniz. Sineklikte kullanacağınız tellerin aralarının sıkı olmasına dikkat etmelisiniz. En fazla küçük sineklerin geçemeyeceği büyüklükte olmalılar. Evinize sineklik takarsanız; sineklerden kurtulmak için her gün farklı bir yöntem aramaktan kurtulmuş olursunuz. Sineklik olan evlere sinekler sadece yanlışlıkla sinekliklerin açık olduğu zamanlarda girebilir.

Doğru Zamanda Saldırı
Sinekliklerin açık olduğu bir anda bile sinekler evinize sızabilir. Böyle durumlarda sineklere doğru zamanda saldırmalısınız. Eğer kimyasal ilaçları kullanmaktan yana değilseniz; geleneksel yöntemlere başvurmalısınız. Çok iyi görebilmelerine karşın sineklerin de zayıf noktaları var. Sinekler, havalandırma yapıldığı sırada sadece tek bir yöne uçabilirler. Ayrıca sinekler, iki tehditten sadece birine karşı kendilerini koruyabilirler. İki elinize alacağınız gazetelerden sadece birinden kurtulabilirler. Ayrıca sinekler, aşırı sıcak ve soğuk ortamlarda uçamazlar. Sıcaklık 38 dereceyi geçtiğinde ve 9 dereceden az olduğunda sabit biçimde dururlar. Bu anlarda sineklere saldırmak ve başarılı olmak oldukça kolaydır.

Screenshot_20230806_233147_com.opera.browser_edit_141107224680548.jpgSineklerden Kurtulmanın Diğer Yolları

Elektrik süpürgesi:
Sineğin sabit durduğu bir anda ne sağından ne solundan, direkt arkasından yaklaşarak süpürgeyi çalıştırmanız; sineği kolayca çekebilmenizi sağlar. Sineklerin tehlike algılayıcıları olmadığından bu işlem oldukça kolay olacaktır.

Sinek yiyen çiçekler: Evinizde bu çiçekleri bulundurmanız; sineklerden kurtulmanıza fayda sağlayabilir. Bu çiçek sineği iki yaprağı arasına alır ve yapraklar kapanır. Ardından çiçek, sineği başarılı şekilde sindiriyor.

Kimyasal olmayan spreyler: Aşırı kimyasal içeren sinek ilaçları yerine evde kendi spreyinizi hazırlayabilirsiniz. Örneğin; bulaşık deterjanları sineklerin solunumlarına son verir. Bununla beraber saç spreyleri de tıpkı saçlara uygulandığında olduğu gibi sineklerin donup kalmasını sağlar.

Işıkları söndürün: Hava karardığında evin ışıklarını söndürür ve dış tarafta bir ışık yakarsanız; sinekler ışığa doğru uçarak evi terk ederler. Bunun için evin ışıklarını söndürüp, balkon ışığını yakabilirsiniz.

Klasik yöntemler: Sinek öldürme aletleri geniş yüzeyleri sayesinde sineği kolayca yakalayabilir. Sineğin sabit durduğu bir anda sineğin üzerine bu aletle vurabilirsiniz.

Elle yakalamak: Sineği elinizle yakalayabileceğinize inanıyorsanız tek avucunuzun içine gelecek şekilde sineği tutun ve ardından dış mekânda sert bir biçimde yere fırlatın. Böylece hem evden uzaklaştırmış olursunuz hem de sineği yok etmiş olursunuz

• Beğen
Tepkiler: Eru

Eru

Platin Üye
Ben bu rulo şeklindeki yapışkanlardan asıyorum tavana. Yüzyılın icadı.

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Ben bu rulo şeklindeki yapışkanlardan asıyorum tavana. Yüzyılın icadı.
Benim bütün pencerelerde sineklik var mutfağın sinekliğini kedi yırtmış 4 ay oldu camcıya verdik fjxj hala getirecek ne zaman görsem tamam yarın getiriyorum diyor 🚬

Sineklikler de gayet iyi bu konuda

• Haha
Tepkiler: Eru

alcatraz

🍻
Elmas Üye
Sinek yiyen çiçekler: Evinizde bu çiçekleri bulundurmanız; sineklerden kurtulmanıza fayda sağlayabilir. Bu çiçek sineği iki yaprağı arasına alır ve yapraklar kapanır. Ardından çiçek, sineği başarılı şekilde sindiriyor.
venüs. evde beslemek istediğim bir bitki. sineklerden değil de yapısı hoşuma gittiğinden

Süreyya

Spákona
Süper Mod
Elektrik süpürgesi: Sineğin sabit durduğu bir anda ne sağından ne solundan, direkt arkasından yaklaşarak süpürgeyi çalıştırmanız; sineği kolayca çekebilmenizi sağlar. Sineklerin tehlike algılayıcıları olmadığından bu işlem oldukça kolay olacaktır.

Birini sunu yaparken yakalarsam, gülmekten bayilirim..net

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Elektrik süpürgesi: Sineğin sabit durduğu bir anda ne sağından ne solundan, direkt arkasından yaklaşarak süpürgeyi çalıştırmanız; sineği kolayca çekebilmenizi sağlar. Sineklerin tehlike algılayıcıları olmadığından bu işlem oldukça kolay olacaktır.

Birini sunu yaparken yakalarsam, gülmekten bayilirim..net
Örümcekte işe yarıyor :p

alcatraz

🍻
Elmas Üye
bunu kullanması hem kolay, eğlenceli, hem de sineğin kaçma şansı 0

firefox_O3mj0kPzJP.png

Raison Detre

Jenseits von Gut und Böse
Altın Üye
Sineklik vardi eskiden, sari mavi sapli , en guzeli refleks antrenmani 🤣

Süreyya

Spákona
Süper Mod
Bi video izledim
Bi kabin icine sicak su seker bir de elam sirkesi koyup, kabi kenara koyuyorlar..ertesi gün sinekler o sivida boguluyor..
Bir denemek lazim..
Sadist yönlerimizi harekete gecirelim

Sineklikten daha iyi bir çözüm yok; çok hızlı direnç geliştiren,adaptasyon sağlayan canlılar.
Biraz para verip evinizin her yerine taktirin rahat edin.

Süreyya

Spákona
Süper Mod
Yüzünü burusturan alcatraz.......

Yine bir yerlerden siziyorlar..hatta aldigimiz meyvalarin bile üzerlerinde yimirtalari var

Diğer alternatifler de %100 çözüm değil.
Bu yine en sağlıklı ve etkili olani.
İnsektisitler falan insana da zarar .
Ben bu yaz hiç sinek sorunu yaşamadım.

Aura

•paeonia•
Özel Üye
Kedi alın.
Tek bir sinek bile görmedim bütün yaz .d

en sevmedigim hayvan, burnumu 3 yerinden ısırmış :/

Üst Alt