Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı fitre miktarını açıkladı

Lavinia

Altın Üye
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan ayına kadar olan süre için fitre miktarını 180 TL olarak belirledi

Kurul tarafından yapılan açıklamada, Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığında yapılan toplantıda 2025 yılı Ramazan ayı için fitre miktarının belirlenmesi hususunun görüşüldüğü belirtildi.

Toplantı sonrası alınan kararların yer aldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Konu ile ilgili hadis-i şerifler, mevcut sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak ülkemizde fitre miktarı 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan ayına kadar 180 TL olarak belirlenmiştir.

Fitre olarak belirlenen miktar, nakdi olarak verilebileceği gibi gıda maddelerinden ayni olarak da verilebilir.
Belirlenen bu meblağ, aynı zamanda günlük oruç fidyesi bedelidir.
Bunun yanında her bir mükellef, kendi günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı fitre olarak verebilir.”

Piraye

Bronz Üye
1 kişi 180 ile nasıl doyacak öğün olarak?

Alice

Altın Üye
180 tl ile karnınızı doyurmak için ne alabiliyorsunuz? Restorana gittiğinizde tek kişilik ücret ne ödüyorsunuz

Sanırım millet meclisindeki 3 liraya yenen etli yemek, 5 liraya yenen tatlı baz alınmış fitre belirlenirken

Eru

Platin Üye
Din Afyondur.

Teşekkkürler.

Lavinia

Altın Üye
180 tl ile karnınızı doyurmak için ne alabiliyorsunuz? Restorana gittiğinizde tek kişilik ücret ne ödüyorsunuz

Sanırım millet meclisindeki 3 liraya yenen etli yemek, 5 liraya yenen tatlı baz alınmış fitre belirlenirken

Ev yapımından bahsediyor sanırım 3 patates 1 soğan 1 ekmek anca tövbe ya Rabbim 😁 180 tl dürüm alsan içecek alamazsın

Alice

Altın Üye
Ev yapımından bahsediyor sanırım 3 patates 1 soğan 1 ekmek anca tövbe ya Rabbim 😁 180 tl dürüm alsan içecek alamazsın
Alınabiliyor mu o paraya benim kesin fikrim yok market fiyatlarıyla

Ben bizimkilere diyorum ki dinsizim... Bana diyorlar ki fitreni verdin mi?
Asla pes etmiyorlar. Asla...

Fluffy

🐼
Elmas Üye
Allasen qurbam olduğum qadalarını aldığım evde ucuz mu? Sade pattisle bitmiyor iş yağı var salçası var eti var kıyması tavuğu var tuzu var nebim ben bezelesidir havucudur patlıcanıdır varda var. Evde nüfus çoksa başka sebzeler de katacak içine mecbur. Yanına katık olcak pilav çorba bişiler. Aman yeminle fakirlik zor

Din işleri yüksek kurulu nedir ya kuranda fitre hesabı yok mu zaten illa birileri mi belirleyecek :D

Lavinia

Altın Üye
Alınabiliyor mu o paraya benim kesin fikrim yok market fiyatlarıyla
Allasen qurbam olduğum qadalarını aldığım evde ucuz mu? Sade pattisle bitmiyor iş yağı var salçası var eti var kıyması tavuğu var tuzu var nebim ben bezelesidir havucudur patlıcanıdır varda var. Evde nüfus çoksa başka sebzeler de katacak içine mecbur. Yanına katık olcak pilav çorba bişiler. Aman yeminle fakirlik zor

Kısaca verebilende bu miktar vermemesi lazım vicdanen.
Fitre değilde destek de , yapılan kötü birşey değil paylaşmak.

Fluffy

🐼
Elmas Üye
Ali erbaş 180 tl ile nerde yemek yedin

Üst Alt