Burçların Doğal Antidepresanları

Cherry

Elmas Üye
Koç Burcunun Doğal Antidepresanı;

Koç’un sıklıkla sakinleşmeye ihtiyacı olur! Çoğu zaman kendisini sakinleştirmek için öfkesini kusup etrafındakileri tuz buz etme eğilimi gösterse de bazen farklı yollara da başvurduğu olur! Pervasızca gönül kırmaktan kendini alıkoymak istediği anlarda kilometrelerce koşar Koç! Hani şu dizilerde; zihninin gürültüsünü bastırmak için kulaklığında son ses müzik açıp dört nala koşan baş karakterler vardır ya işte onlar tam olarak Koç profili çizerler.

Boğa Burcunun Doğal Antidepresanı;

Morali bozulan, terkedilince tüm kapıları, camları açık kalmış gibi zihni cereyanda kalan Boğa; fazla düşünmemek, kalbini büzüştüren hislerinden uzaklaşmak, hayal kırıklıklarını bir an olsun unutmak için kendini öncelikle yemeye içmeye verir. Sonra açar defteri kitabı birikimlerini gözden geçirerek, dikkatini dağıtmaya çalışır!

İkizler Burcunun Doğal Antidepresanı;

Bizce İkizler’e etrafınızda kullanan varsa yarım doz sakinleştirici verin, az sonra başlayacak ucu açık işkenceden bir çırpıda kurtulun ? İkizle bir başlar konuşmaya; öfkesi yayılır, siniri tokmağa dönüşen sözcük darbeleriyle kafaları patlatır. Geceler sabaha varır, tüm bu maraton konuşmasının ardından İkizler derin bir nefes alır da olan saatlerce bu zulme maruz kalan arkadaşlarına olur!

Yengeç Burcunun Doğal Antidepresanı;

Yengeç’e sevdiklerinin kucağından başka ne bir ilaç etki eder ne de profesyonel terapiler! Çıkmaz sokaklarda hapsolup kaldığında, içinden çıkılamayacak karanlık çamurlara battığında, eli ayağı bağlanıp zihnine tutsak olduğunda ihtiyacı olan tek şey, sırtında hissedebileceği şefkat dolu bir yardım eli ve sıcacık anne şefkatidir!

Aslan Burcunun Doğal Antidepresanı;

Aslan en zor anında kendiyle baş başa kalıp toparlanmak ister! Sonra yitirdiği özgüvenini yeniden kazanmak, kim olduğunu anımsamak için çevresini saran insanların takdirlerine ihtiyaç duyar! Aslında Aslan’ın sadece Aslan olduğunu hatırlamaya ihtiyacı vardır! Bu yüzden en ışıklı sahnenin hemen ardında yerini alır, ilk fırsatta performansını başlatıp tüm alkışları toplamak için en karizmatik selamıyla gösterisini taçlandırır! Aslan alkışlarla yeniden doğmayı başarır.

Başak Burcunun Doğal Antidepresanı;

Başak ilaç sevmez, ileri görüşlüdür böbreklerini düşünür! Antidepresanlara kolay bulaşmaz, kaygılarıyla baş etmenin de türlü yolunu bulur. Önce güzelce ılık duşunu alır, köpük banyosunun dibine vurur! Bitki çayını hazırlar, işlerinin başına oturur! Geriye dönük bir düzenleme yapar, geçmişte yaptıklarını da zihnindeki planları da düzenler, çalışmaya koyulur!

Terazi Burcunun Doğal Antidepresanı;

Terazi kendi huzurunu eliyle koymuş gibi bulur, tütsülerini yakar, yogasını yapar, kendini bakıma alır ışıldar, aydınlanır! “Antidepresan da neymiş? Yepyeni bir aşk; insanın gönlünde de yüzünde de güller açtırmak için yeter” der ve harika bir aşka yelken açar! Geriye ne gam kalır ne de tasa, mutluluk kanatlarını takan Terazi başlar mutluluktan uçmaya!

Akrep Burcunun Doğal Antidepresanı;

Akrep’e ne güçlü dozda ilaçlar kar eder ne hastaneye yatmak! Onun zehri de panzehri de kendinde saklıdır. Depresyonun kıyısına geldiğinde profesyonel birinden destek alıp henüz karanlığa düşmeden kurtulmak yerine, kendini karanlığın en derinine kendi elleriyle iter. Depresyonun dibini görmeden rahat etmez Akrep! Acıya acıyla pansuman yapar, kendini iyice yakıp küllerinden yeniden doğar!

Yay Burcunun Doğal Antidepresanı;

Yay duygularını ya da zihnini ilaca ihtiyaç duyacak denli içinden çıkılmaz hale getirmez zira kendisi iyimserlikten ölür ama karamsarlıktan hasta düşmez! Yay kendini de çevresini de rahatlatmak, keyiflendirmek, dünyanın geriliminden uzaklaştırmak için doğmuştur adeta! Yay herhangi bir durumun içinden çıkmak, kaçıp kurtulmak isterse metafora ihtiyaç duymaz, hakikaten alır başını gider! Seyahat eder, kendini yeniler öyle döner!

Oğlak Burcunun Doğal Antidepresanı;

Oğlak antidepresana yakın yaşamaz, zihnini aktif kullanmak, sağlıklı düşünmek, vaktinin çoğunu uyanık geçirmek ister! Dikkatsizliğini artıracak, ağır düşünmesini sağlayacak, deliksiz ve uzun sürekli uyumasını sağlayacak hiçbir ilacı evine sokmaz! Oğlak’ın zihni çok karıştı, işleri de başını aştıysa; daha tempolu çalışarak kendini rahatlatmadan önce başarılarını gözden geçirip motivasyonunu arttırır.

Kova Burcunun Doğal Antidepresanı;

Kova fazlaca bunaldıysa öncelikle etrafındaki kalabalığı dağıtır, kimseleri kolayca almadığı kişisel alanında kendini yalnız başına bırakır. Biraz kafasını dinlerken bir yandan bilgisayarını açar, oyun konsolunu bağlar, sanal bir maraton için kendini hazırlar! Sonra geçer bilgisayarın karşısına gözleri kapanana, zihninde ne var ne yoksa silinene dek durmaksızın oyun oynar! Ertesi güne bebekler gibi kalkar!

Balık Burcunun Doğal Antidepresanı;

Balık dünyanın gam yükünü sıkça çeker, boynu bükülüp zihni fazlaca karışırsa dünyaya açılan kapılarını kapatıp kendi dünyasına çekilir. Hayallerinde kendine dertsiz tasasız bir dünya kurar, kimselerin keşfedip kirletemeyeceği, müdahale edemeyeceği bu alanda gönlünde tedavilere başlar. Düşleri Balık’ın tümüyle yenilenmesini sağlar!

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
Akrep Burcunun Doğal Antidepresanı;

Akrep’e ne güçlü dozda ilaçlar kar eder ne hastaneye yatmak! Onun zehri de panzehri de kendinde saklıdır. Depresyonun kıyısına geldiğinde profesyonel birinden destek alıp henüz karanlığa düşmeden kurtulmak yerine, kendini karanlığın en derinine kendi elleriyle iter. Depresyonun dibini görmeden rahat etmez Akrep! Acıya acıyla pansuman yapar, kendini iyice yakıp küllerinden yeniden doğar!

evet kendi düşüncelerimi kontrol etmek için çaba harcarım.

Berlin

Bronz Üye
Yine sakince halletmeye çalışıyoruz boğalar olarak .

Morali bozulan, terkedilince tüm kapıları, camları açık kalmış gibi zihni cereyanda kalan Boğa; fazla düşünmemek, kalbini büzüştüren hislerinden uzaklaşmak, hayal kırıklıklarını bir an olsun unutmak için kendini öncelikle yemeye içmeye verir. Sonra açar defteri kitabı birikimlerini gözden geçirerek, dikkatini dağıtmaya çalışır!

Cherry

Elmas Üye
Yine sakince halletmeye çalışıyoruz boğalar olarak .

Bogalarin yeme icmeleri meshurdur zaten : )
Aski bile midelerinden gecer: )

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
Bu banada uyarmis aslinda : )

öylede bir mazositim : )
ben mazosistlikten değil acımı yaşamama izin verdiğimde ileride geri gelmiyor.
Zaten yeterince gözyaşı döküp üzülmüş olduğumdan nextliyorum
tamamen strateji benimki

Cherry

Elmas Üye
ben mazosistlikten değil acımı yaşamama izin verdiğimde ileride geri gelmiyor.
Zaten yeterince gözyaşı döküp üzülmüş olduğumdan nextliyorum
tamamen strateji benimki

Bende yasamaya calisiyorum ama bitiremiyorum , nasil isin icinden cikilir , bana da ögretin : )

Fluffy

🐼
Elmas Üye
Uyuyor ya

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
Bende yasamaya calisiyorum ama bitiremiyorum , nasil isin icinden cikilir , bana da ögretin : )
Aynaya bakıp yeter lan dünyaya bir daha mı gelicem de
Güzelim akıllıyım iyi kalpliyim ailem sevdiklerim iyi sağlıklı daha ne istiyorsun elindekilerle devam etsene kızım gibi
sen kendinde ne özelliklerini beğeniyorsan uyarla dene knk
Üzül üzül insan hasta oluyor bir noktada next şart

Cherry

Elmas Üye
Aynaya bakıp yeter lan dünyaya bir daha mı gelicem de
Güzelim akıllıyım iyi kalpliyim ailem sevdiklerim iyi sağlıklı daha ne istiyorsun elindekilerle devam etsene kızım gibi
sen kendinde ne özelliklerini beğeniyorsan uyarla dene knk
Üzül üzül insan hasta oluyor bir noktada next şart

Motive et diorsun kendini : )

dur bakalim : ) bir gün beceririm.

Üst Alt