Malzemeler
1 adet havuç
Yarım kereviz (sap ve yaprak kısmı ile birlikte)
2 adet sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı haşlanmış buğday ve nohut karışımı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet limon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Kerevizi ve havuçları küp küp doğrayın. İki yemek kaşığı zeytinyağı ile tencerede iki dakika kadar soteleyin. İçerisine rendelediğiniz ya da ufak ufak doğradığınız sarımsakları ekleyin. Ardından domates salçası ile karıştırın. Haşlanmış buğday ve nohutları karışıma ekleyin. Ardından malzemenin üzerini geçecek kadar kaynamış su ilave edin. Kereviz sapını ince ince doğrayıp yapraklarını koparın. Tenceredeki malzemeler kaynama başladığında kereviz saplarını ve yaprakları koyun. Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp tencereyi kenara alın. Ilıyınca bol limon sıkarak servis yapabilirsiniz.
1 adet havuç
Yarım kereviz (sap ve yaprak kısmı ile birlikte)
2 adet sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı haşlanmış buğday ve nohut karışımı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet limon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Kerevizi ve havuçları küp küp doğrayın. İki yemek kaşığı zeytinyağı ile tencerede iki dakika kadar soteleyin. İçerisine rendelediğiniz ya da ufak ufak doğradığınız sarımsakları ekleyin. Ardından domates salçası ile karıştırın. Haşlanmış buğday ve nohutları karışıma ekleyin. Ardından malzemenin üzerini geçecek kadar kaynamış su ilave edin. Kereviz sapını ince ince doğrayıp yapraklarını koparın. Tenceredeki malzemeler kaynama başladığında kereviz saplarını ve yaprakları koyun. Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp tencereyi kenara alın. Ilıyınca bol limon sıkarak servis yapabilirsiniz.