Bol Lifli Kereviz Yemeği / Antioksidan Beslenme için Tarifler

Fluffy

🐼
Elmas Üye
Katılım
28 Şub 2023
Mesajlar
20,490
Çözümler
1
Tepki puanı
2,845
Puanları
113
Yaş
34
Konum
Miuw
Cinsiyet
Kadın
Malzemeler

1 adet havuç
Yarım kereviz (sap ve yaprak kısmı ile birlikte)
2 adet sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı haşlanmış buğday ve nohut karışımı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet limon
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Kerevizi ve havuçları küp küp doğrayın. İki yemek kaşığı zeytinyağı ile tencerede iki dakika kadar soteleyin. İçerisine rendelediğiniz ya da ufak ufak doğradığınız sarımsakları ekleyin. Ardından domates salçası ile karıştırın. Haşlanmış buğday ve nohutları karışıma ekleyin. Ardından malzemenin üzerini geçecek kadar kaynamış su ilave edin. Kereviz sapını ince ince doğrayıp yapraklarını koparın. Tenceredeki malzemeler kaynama başladığında kereviz saplarını ve yaprakları koyun. Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp tencereyi kenara alın. Ilıyınca bol limon sıkarak servis yapabilirsiniz.
 

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
Katılım
7 Eki 2022
Mesajlar
13,576
Tepki puanı
4,049
Puanları
113
Yaş
34
Konum
Kocam köylü
Cinsiyet
Kadın
Kerevizi sadece portakallı pişiriyom başka hiç.bir şeyini yemiyorum 🤣
Bu çok değişik tarifmiş denedin mi
 
Üst Alt