Bazı Kişilerin İç Sesi Olmadığını Biliyor muydunuz?

Alice

Altın Üye
Kopenhag ve Wisconsin-Madison Üniversitelerinden bilim insanları, iç ses eksikliğinin bilişsel becerilere etkisini inceledi. Araştırma, iç sesi olmayanların, ses veya yazım açısından benzeyen kelimeleri hatırlamada ve kafiyeli kelimeleri fark etmede daha düşük performans gösterdiğini ortaya koydu.

İç sesi olmayanlar farklı stratejiler geliştirebilir

Araştırmacılar, iç sesi olmayanların belki de farklı stratejiler kullanmayı öğrendiğini düşünüyor. Örneğin, bazı katılımcılar farklı görevlerde farklı parmaklarını kullanarak işaretlediklerini belirtti.

Bu, iç sesin olabileceğini gösteriyor. Olumsuz düşünce kalıplarını tanımlayıp değiştirmek için iç sesin varlığı, bireylerin kendi düşünceleriyle etkileşim kurmalarını ve bu düşünceler üzerinde çalışmalarını sağlar.

İç ses.jpg

Daha fazla araştırmaya ihtiyaç var

Araştırmacılar, iç ses eksikliğinin dille ilgili farklı alanlardaki etkisini anlamak için daha fazla araştırma yapmayı planlıyor. Bu çalışmalar, iç sesin bilişsel işlevler ve dil kullanımı üzerindeki rolünü daha iyi anlamamıza yardımcı olabilir ve demans gibi nörodejeneratif hastalıkların tedavisinde yeni yaklaşımların geliştirilmesine katkıda bulunabilir.

Bu araştırma, iç sesin insan zihnindeki işlevleri ve bilişsel süreçler üzerindeki etkileri hakkında daha derin bir anlayış kazanmamız için önemli bir adım olarak görülüyor. İç sesin olmamasının, bireylerin düşünme, öğrenme ve hatırlama yetenekleri üzerindeki etkilerini daha iyi anlamak, psikoloji ve nörobilim alanlarında yeni kapılar açabilir

Eru

Platin Üye
Bu daha önce de farklı bir sosyal mecrada tartışılan, yazılan konuydu. Evet, benim de iç sesim yok.
Bir iç sesi olanların bunu anlayabilmesi basit aslında. Muhakkak sessiz rüyalar görmüşsünüzdür. Hiç ses yoktur ama birileri konuşuyordur. Anlıyorsunuzdur. Aynı onun gibi bir durum.

Alice

Altın Üye
Bu daha önce de farklı bir sosyal mecrada tartışılan, yazılan konuydu. Evet, benim de iç sesim yok.
Bir iç sesi olanların bunu anlayabilmesi basit aslında. Muhakkak sessiz rüyalar görmüşsünüzdür. Hiç ses yoktur ama birileri konuşuyordur. Anlıyorsunuzdur. Aynı onun gibi bir durum.
Yönteminiz nedir? Yani bir şeyi eksik olan başka şeyde iyidir ya da başka beceri ile onu örter. Seninki ne

Eru

Platin Üye
Yönteminiz nedir? Yani bir şeyi eksik olan başka şeyde iyidir ya da başka beceri ile onu örter. Seninki ne
Herhangi bir şeye ihtiyaç duymuyorum. Benim de iç sesim var herkes gibi. Daha doğru içimde konuşan bir ben var ama sesi yok.

Alice

Altın Üye
Herhangi bir şeye ihtiyaç duymuyorum. Benim de iç sesim var herkes gibi. Daha doğru içimde konuşan bir ben var ama sesi yok.
Bizde de ses yok ki. Başka bir ses mi bekledin sen

Üst Alt