- Katılım
- 7 Eki 2022
- Mesajlar
- 14,552
- Tepki puanı
- 4,335
- Puanları
- 113
- Yaş
- 35
- Konum
- Kocam köylü
- Cinsiyet
- Kadın
Bağışıklık sisteminin artırılması için günümüzde bağışıklık güçlendirici kürler tercih ediliyor. Elbette bu kürlerin uzman tavsiyelerine göre tüketilmesi her zaman önemlidir.
(Yeni yapılan araştırmalar greyfurt suyunun bazı ilaçların etkilerini artırdığı ve o nedenle ölümle sonuçlanabilecek zararlı yan etkiler ortaya çıkardığını gösterdi. Bu nedenle ilaç kullanan kişilerin greyfurt suyu içmemeleri önerilmektedir.)
4-5 adet zeytin yaprağı
2 adet tane karanfil
İki parmak ucu kadar taze zencefil
İri bir tutam ıhlamur
YAPILIŞI:
Büyük bir bardak suyu kaynatın. Tam kaynadığı anda bu karışımı içine atın. Sadece yarım dakika fokurdasın. Çayınızın üstünü kapatın. 4-5 dakika demlensin.
Ardından süzün. Aşırı kaynar olmasın ama sıcak olsun. İçine ince bir dilim limon ekleyin. Bu çayı günde 2-3 fincan için.
Altın Süt
Bağışıklığı Güçlendiren Gıdalar Hangileri?
Sarımsak, Kefir, Badem, Portakal, Kivi, Brokoli, Zencefil, Zerdeçal, Yaban mersini, Greyfurt, Lahana, Kereviz, Turp, Ev turşusu,(Yeni yapılan araştırmalar greyfurt suyunun bazı ilaçların etkilerini artırdığı ve o nedenle ölümle sonuçlanabilecek zararlı yan etkiler ortaya çıkardığını gösterdi. Bu nedenle ilaç kullanan kişilerin greyfurt suyu içmemeleri önerilmektedir.)
Bağışıklık Güçlendirici Kür
- 1 yemek kaşığı tane karanfil
- 1 yemek kaşığı toz zerdeçal
- 1 yemek kaşığı toz tarçın
- 2 yemek kaşığı toz zencefil
Bağışıklık Güçlendirici Kür
4-5 adet zeytin yaprağı
2 adet tane karanfil
İki parmak ucu kadar taze zencefil
İri bir tutam ıhlamur
YAPILIŞI:
Büyük bir bardak suyu kaynatın. Tam kaynadığı anda bu karışımı içine atın. Sadece yarım dakika fokurdasın. Çayınızın üstünü kapatın. 4-5 dakika demlensin.
Ardından süzün. Aşırı kaynar olmasın ama sıcak olsun. İçine ince bir dilim limon ekleyin. Bu çayı günde 2-3 fincan için.
Bağışıklık Güçlendirici Kür
Altın Süt
- Süt
- Zerdeçal
- Bal
- Karabiber
- Tarçın (Tercihe göre)
Karabiber, zerdeçal ve sütü karıştırarak kısık ateşte açtığınız ocak gözüne alın.Karışım kaynamaya başladığında ocağın altını kapatın.Karışım hafifçe ılıklaştığında içerisine dilediğiniz miktarda bal ve tarçın ilave edin.Altın süt günde en fazla 1 bardak içilmelidir.