Badem unu
Badem unu, kabukları alınmış bademlerin öğütülmesiyle elde edilir. Magnezyum, Omega 3 doymamış yağ asitleri, bitkisel protein ve E vitamini için iyi bir kaynak olan badem aynı zamanda antioksidan özellikler taşır. E vitamini içeriği sayesinde beyin sağlığını korumaya ve Alzheimer'ı önlemeye de yardımcı olan badem ununun, diğer kabuklu yemişler gibi yüksek kalorili olduğu için ölçülü tüketilmesinde fayda vardır.
Badem Unu ile ne yapılır
Protein kaynağı olmasının yanı sıra kalsiyum, magnezyum, manganez, bakır ve potasyum da içerir. Tariflerde buğday unu yerine kullanırken buğday unu ile eşit miktarda yer verebilirsiniz. Krep, pankek, kurabiye, çörekler ve ev yapımı bisküvilere, ayrıca makarnaların üzerine çok yakışan badem ununa sebzeli köfte veya çıtır tavuk tariflerinde de yer verebilirsiniz.
Badem unu, kabukları alınmış bademlerin öğütülmesiyle elde edilir. Magnezyum, Omega 3 doymamış yağ asitleri, bitkisel protein ve E vitamini için iyi bir kaynak olan badem aynı zamanda antioksidan özellikler taşır. E vitamini içeriği sayesinde beyin sağlığını korumaya ve Alzheimer'ı önlemeye de yardımcı olan badem ununun, diğer kabuklu yemişler gibi yüksek kalorili olduğu için ölçülü tüketilmesinde fayda vardır.
Badem Unu ile ne yapılır
Protein kaynağı olmasının yanı sıra kalsiyum, magnezyum, manganez, bakır ve potasyum da içerir. Tariflerde buğday unu yerine kullanırken buğday unu ile eşit miktarda yer verebilirsiniz. Krep, pankek, kurabiye, çörekler ve ev yapımı bisküvilere, ayrıca makarnaların üzerine çok yakışan badem ununa sebzeli köfte veya çıtır tavuk tariflerinde de yer verebilirsiniz.