Araştırma : Evli Erkekler Dikkat! Evlilikte Mutsuzluk Erkekleri Erken Ölüme Götürüyor

Fluffy

🐼
Elmas Üye
İsrail’de 30 yaşın üzerinde yaklaşık 9 bin evli erkek üzerinde yapılan çalışmaya göre, evliliğinde mutsuz olduğunu belirten erkeklerin başta felç olmak üzere hayatını kaybetme risklerinin daha fazla olduğu belirtildi.

23654400516.jpg

İsrail, Tel Aviv Üniversitesi tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, evliliğinde mutsuz olan erkeklerin ölüm risklerinin daha yüksek olduğu tespit edildi.

Journal of Clinical Medicine dergisinde yayınlanan araştırmada, 30 yaşın üzerinde 9 bin evli erkeğin sağlık verileri analiz edildi.

Kişiler arasında evliliğinde mutsuz olduğunu belirten kişilerin, mutlu olduğunu belirtenlere kıyasla başta felç olmak üzere ölüm riski faktörlerine yakalanma ihtimallerinin daha yüksek olduğu belirtildi.

29710613961455.jpg

Araştırmacılar, 1965 yılında kaydı tutulan 8 bin 945 evli erkeğin sağlık verilerini inceleyerek gerçekleştirdikleri çalışmada, erkeklerin evliliklerine bir ila dört arasında bir not vermelerini istedi.

GENÇ ERKEKLER DAHA KÖTÜ

Sonuç olarak, evliliklerine düşük puanı veren erkeklerin evliliklerine yüksek puan verenlere kıyasla felçten ölme olasılığının yüzde 69 daha yüksek olduğu tespit edildi.

9697662355207.jpg

Araştırmacılar ayrıca, 50 yaşın altındaki kişilerde evliliklerinden memnun olmayanların can kaybı riskinin yüzde 39,4 olduğunu açıklarken, 50 yaşın üstündekilerde bu oranın yüzde 6,5 olarak bildirdi.

SİGARA VE EGZERSİZ YAPMAMAKLA AYNI ORANDA RİSK TAŞIYOR

Araştırmanın baş yazarı Dr Shahar Lev-Ari, “Şaşırtıcı olan şey, erkeklerin evliliklerinden memnuniyetsizliği sonucunda hayatını kaybetme oranları, sigara içmek ya da egzersiz yapmamak ile benzer risk oranı ortaya çıkardı” dedi.

Çalışmanın arkasındaki ekip, sağlık yetkililerini evlilik sebebiyle ölüm risklerini azaltmak için evlilik terapisini teşvik etmeye çağırdı.

Eru

Platin Üye
Mutsuzsan boşan arkadaş. Ben de bunu anlamıyorum gitti.

uchiha

Haybeden..
Platin Üye
evli olup mutlu olan olmadığına göre , yapacak bişey yok.

Eros

Ruhumun Ruhu
Altın Üye
Mutsuzsan boşan arkadaş. Ben de bunu anlamıyorum gitti.
Yanındakini de mutsuz etmesin. Herkes kimle mutlu olacaksa, tekrardan hayatlarının çizgisini değiştirmeli. Hayata bir sefer geliyoruz dostum anlamak için evli olmak gerek belki

• Beğen
Tepkiler: Eru

Fluffy

🐼
Elmas Üye
Erkekler evlenince kalbi çok hassas oluyor ellam mutsuzluktan ölüyorlar

Tuz

💫 Maybe in Another Life...
Altın Üye
Mutsuzluktan ölmemek için ne çözüm buldular acaba

Alice

Altın Üye
Onlar mutlu olmanın formülünü bulurlar '))

Üst Alt