Amazon 10 Bin Kişiyi İşten Çıkartacak

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
New York Times'ın (NYT) konuyla ilgili isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberinde, küresel ekonomide belirsizliğin artmasıyla Amazon'un küresel iş gücünün yüzde 3'üne denk gelen 10 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlandığı aktarıldı. Haberde, işten çıkarmaların insan kaynakları, perakende ve yapay zeka destekli sanal asistan Alexa gibi ürünleri içeren cihazlar departmanından olacağı ve bu hafta başlamasının beklendiği kaydedildi

KURULUŞUNDAN BU YANA EN BÜYÜK İŞTEN ÇIKARMA

Amazon tarafından konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmazken, gerçekleşirse ABD'li şirketin 1994'teki kuruluşundan bu yana en büyük işten çıkarması olacak. Öte yandan, 9 Kasım'da Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta, 11 binden fazla çalışanını işten çıkaracağını duyurmuştu.

TWITTER DA ÇALIŞANLARININ YÜZDE 50'SİNİ İŞTEN ÇIKARDI

Elon Musk'ın 44 milyar dolara satın alması sonrası sosyal medya şirketi Twitter'da işten çıkarmalar başlamış ve şirket çalışanlarının yüzde 50'sinin işine son verildiği bildirilmişti.

YÜKSELEN ENFLASYON ŞİRKETLERİN BELİNİ BÜKTÜ

Küresel ekonomik belirsizliklerle karşı karşıya olan şirketler, maliyetlerini düşürmeye yönelik adımlar atmak ve işe alımları durdurmak zorunda kalıyor. Dünya genelinde yükselen enflasyon ve bozulan makroekonomik görünüm, şirketleri yeni duruma uyum sağlamaya zorluyor.

• Sad
Tepkiler: CaT

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
Amazon da bunu yapıyorsa 2023 😰

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Belki fakir ülkelere teselli olsun halk galeyana gelmesin diye böyle haber yapılıyordur @nunu hanımcım emin olamıyorum bazen

nunu

K♥N
Gezegen yöneticisi
Elmas Üye
Belki fakir ülkelere teselli olsun halk galeyana gelmesin diye böyle haber yapılıyordur @nunu hanımcım emin olamıyorum bazen
Böyle ihtimalleri yapıcı düşünmem genelde hep kötü taraftan altında bir şey ararım. (Oğlak problems)
Amazon primeye üyeyiz biz bu ay başında oynadığımız bir oyunun ücretsiz ödülü iptal oldu. Şimdi sende paylaşınca dedim küçülmeye gidebilirler..belki rakamlar abartılmıştır.

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
Böyle ihtimalleri yapıcı düşünmem genelde hep kötü taraftan altında bir şey ararım. (Oğlak problems)
Amazon primeye üyeyiz biz bu ay başında oynadığımız bir oyunun ücretsiz ödülü iptal oldu. Şimdi sende paylaşınca dedim küçülmeye gidebilirler..belki rakamlar abartılmıştır.
Abartı rakamları reklam olsun diye olabilir çiçeğim

Bilirsin reklamın iyisi kötüsü olmaz

pumpkin

kabaktan dönenin kaşığı kırılsın
Elmas Üye
noluyo ya bu aralar twitter facebook amazon falan, gaza gelip kendi kendimi işten çıkarmaktan korkuyorum :honk:

Chen

🇵🇸
Forum Sorumlusu
noluyo ya bu aralar twitter facebook amazon falan, gaza gelip kendi kendimi işten çıkarmaktan korkuyorum :honk:
Dünya ekonomik olarak krizin eşiğinde mesajı veriyor bence yine Türkiye

Lucas

Uzaklaştırıldı
1.468.000 çalışanı varmış.
İşten çıkarılanlar sadece %0.68'lik kesim.

Üst Alt